România ar putea deveni independentă energetic în preajma anului 2020, datorită zăcămintelor din Marea Neagră, iar dezvoltarea energiilor regenerabile ar trebui să continue cu mai multă prudență, se arată în primul set de principii care va sta la baza noii strategii energetice pentru perioada 2014-2035, potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Energie.
În urmă încheierii primei faze de consultare publică pe tema noii strategii energetice a României pentru perioada 2014-2035, Departamentul pentru Energie a elaborat un prim set de concluzii preliminare, care vor face obiectul unor analize complexe și aprofundate, elaborate în lunile următoare, se arată în comunicat.
De asemenea, Departamentul pentru Energie a finalizat constituirea echipei de proiect care va lucra la elaborarea strategiei energetice naționale și care va fi coordonată de către secretarii de stat Karoly Borbely și Mihai Albulescu.
Intenția Departamentului pentru Energie, condus de ministrul delegat Răzvan Nicolescu, este de a finaliza nouă strategie energetică a României la începutul lunii octombrie a anului în curs.
Astfel, printre principiile care vor sta la baza noului document se arată că este strategic pentru România să păstreze un mix energetic echilibrat, că o bună premisă pentru asigurarea securității energetice a țării.
'Există perspective reale că România să-și îmbunătățească independența energetică sau chiar să devină independentă energetic în preajma anului 2020, mai ales, datorită zăcămintelor din Marea Neagră, și, chiar dacă va continua, cel mai probabil, să fie dependentă într-o oarecare măsură de importurile de țiței.
mai multe pe
www.agerpres.ro